Over

Wanneer je leven enkel nog aan vrijgevigheid te danken is.

Onze vriendin Sevrien is stervende. De kanker heeft besloten om nog meer te weerstaan dan haar.  Help ons alstublieft om haar te helpen en haar de laatste kans behandeling te laten proberen. Één of twee behandelingen zijn misschien nog mogelijk maar wat dan ook het snelste besloten wordt, ze zal minstens 200.000€ nodig hebben en misschien nog meer. Het is een nood toestand. Fondsen moeten gevonden worden. Elke dag die voorbij gaat zonder iets te doen is een nutteloze dag. We rekenen op u. Lees, ondersteun en deel. Dank u !

We hebben allemaal in onze omgeving geweldige mensen. Bij die mensen zit er altijd een meisje of de jongen die door iedereen geliefd is. Die ongelofelijke persoon die een magische en positieve energie uitstraalt en die mensen samenbrengt. Wanneer deze persoon dan door de ziekte wordt getroffen is het gevoel van onrecht nog vreselijker en moeilijker te verdragen. Niemand verdient natuurlijk om deze uitdagingen te ondergaan.

Voor ons is deze uitzonderlijke persoon onze vriendin en collega Sevrien. Ze is een 37 jarige, lieve, betrouwbare, gulle, grappige vrouw die altijd beschikbaar is voor het luisteren naar de kleine ellende van iedereen. Een geweldige jobcoach die al jaren lang met evenveel enthousiasme, en devotie zelf, werkzoekenden helpt een baan te vinden. Maar bovenal is Sevrien ook de mama van Emy, een klein meisje van 3, en de partner van Boris, een man die al maandenlang aan haar zijde staat. Maanden van zware en moeilijke behandelingen met ups en downs, veel moed maar nooit geen gelatenheid. Wanneer iedereen een aanmoedigend nieuws verwacht, het nieuws vreselijk dramatisch is, is het onverdraagbaar, onaanvaardbaar… En toch, had je haar een paar dagen geleden gezien, leek ze er goed uit, altijd klaar om te vechten met dezelfde wil. Je kan het niet helpen maar de zin « het is oneerlijk » weerklinkt. Ja, dat is het wel, het is duidelijk. Zij die zo veel jaren anderen heeft geholpen. Waarom? We zouden er van huilen, we zijn op de hele wereld boos en er is een neiging om op te geven. En dan is het Sevrien die ons, nogmaals, deze leven les geeft. Zij is het die ons hoop geeft en ons terug in het zadel zet om haar te steunen in haar strijd. Maar hier, nemen de dokters ontslag en geven een hoop van overleven van maximum een jaar. En ze vertrouwen op therapieën die in het buitenland worden beoefend.

Ondanks het feit dat de ziekte oneerlijk is, zijn de mogelijkheden voor behandeling het eveneens. De behandelingen die bestaan en de mogelijkheid bieden om tijd te winnen op de ziekte zijn onbetaalbaar voor een koppel waarvan het inkomen dat van de ziekteverzekering is. Dezelfde sociale zekerheid die u zojuist heeft meegedeeld dat je nu de status van gehandicapte heeft, terwijl je man de status van meewerkende echtgenoot heeft. En gelukkig is hij er om voor Emy te zorgen en de dagelijkse huishoudelijke taken te doen wanneer de zware behandeling Sevrien verhindert om op te staan.

Dus vragen we ons af wat we kunnen doen en dan komt het idee van een fondsenwerving. En waarom niet? Wonderen gebeuren. Vrijgevigheid, de wens om te helpen, want Sevrien kan net zo goed je vrouw, je zus, je beste vriendin, je kind zijn… de persoon voor wie je alles zou doen. Die ongelofelijke persoon die je weigert op te geven, te zien gaan, te laten gaan. Je kan je niet voorstellen dat ze over een jaar er niet meer is, misschien wel minder. Vanaf het begin zeg je haar dat ze moet vechten, je verzekert haar dat je er altijd zal zijn en dat ze op je kan rekenen. Dus gaan we alles proberen!

We hebben allemaal munten liggen, in een zak, een tas, een jas en we laten ze daar. Wat als je de hoeveelheid van deze munten in hoop verandert? Ja, ja, het is mogelijk. U kunt, met ons, Sevrien steunen en haar toegang geven tot de behandeling die de ziekte kan stabiliseren. Een kans voor Sevrien om haar kleine Emy te zien groeien. En voor Emy, de hoop om met de liefde van beide ouders te groeien. Voor Boris is het de kans om door zijn ongelofelijke liefde gesteund te blijven en hem ook haar blijven steunen. Er is meer nodig dan kleine hoeveelheden om zo een bedrag te verzamelen. Maar als iedereen die dit bericht leest doet wat hij of zij kan geeft dat hoop en een kans voor Sevrien om haar dochtertje te zien groeien.

Er zijn veel te veel mensen zoals Sevrien. Maar waarom zou hun levensverwachting afhankelijk zijn van geld? Dit is een andere strijd, de strijd die ze voert sinds de kanker een deel van haar dagelijks leven is. Als ze tijd krijgt zal Sevrien daarvoor een woordvoerder zijn.

Met al die muntjes maak je iets ongelooflijk. Zoals we het allemaal weten maken kleine beekjes grote rivieren. Als u de mogelijkheid heeft om meer te geven, is dat prachtig, maar elke donatie zal ongelofelijk zijn en gewaardeerd worden. En we  weten dat wonderen mogelijk zijn omdat vrijgevigheid deel uitmaakt van iedereen. Elke donatie zal een hoop zijn, de hoop die ons in staat stelt niet op te geven. U kunt bijdragen door uw donaties te storten via gofundme. vergeet niet een boodschap van hoop te schrijven als communicatie. Het is van levensbelang voor Sevrien, Emy en Boris. Maar bovenal, deel deze boodschap meerdere keren. En als u ideeën hebt om fondsen te werven, neem dan met ons contact op : givesomepink@outlook.com.

Dank u allemaal! Samen kunnen we het onaanvaardbare overleven.